Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łosoś przyjechał do mnie prosto z Norwegii. Był pyszny:)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Najpierw zajmujemy się łososiem. Ryba oczywiście musi być umyta i osuszona. Następnie w środek ryby wkładamy koper, pietruszkę i dymkę, 2 ząbki czosnku, 2 plastry cytryny. Rybę natrzeć solą, pieprzem i estragonem. Wyłożyć na folii aluminiowej wysmarowanej oliwą i szczelnie zawinąć. Piec 30 minut w 180 stopniach. Następnie wyłączyć piec, ale rybę pozostawić w zamkniętym piecu kolejne 45 minut.
Teraz ziemniaczki:) Młode ziemniaczki lekko szorujemy pod bieżącą wodą, tak aby nie zetrzeć naturalnej skórki, a jedynie obmyć je. Następnie obtaczamy je lekko w oliwie a następnie posypujemy przyprawami. Wykładamy na blachę (na papier do pieczenia) i zapiekamy w piekarniku. Pieczemy je prawie godzinę, co jakiś czas sprawdzając, czy już są miękkie. Krótko przed końcem pieczenia nacinamy je lekko. Potem wykładamy, w miejsce przecięcia kładziemy łyżkę śmietany i posypujemy szczypiorkiem.
Marchewkę gotujemy w osolonej wodzie i gdy jest już miękka wykładamy obok ryby:)