Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wykwintny mus pomidorowy z bazylią"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 14
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 415
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 14
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 415
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Składniki
Przecier pomidorowy dopraw solą i pieprzem, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.
Ser połącz ze śmietaną, garścią posiekanej bazylii, solą i pieprzem.
Podłużną formę wyłóż folią spożywczą.
Żelatynę rozpuść we wrzątku, po czym 1/3 dodaj do sera, a resztę do przecieru pomidorowego.
Wymieszane masy wlewaj do formy warstwami – najpierw czerwoną i wstaw do lodówki na kwadrans, potem to samo zrób z białą i zakończ pomidorową. Dobrze schłodzony mus pokrój w plastry.Źródło: Kurier TV