Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone z piekarnika z mnóstwem przepysznych dodatków. Biją na głowę tradycyjne kotlety z mięsa mielonego. Są mega soczyste i aromatyczne. Można je zajadać solo, bez żadnych dodatków.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22490
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 105
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22490
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 105
Składniki
Czerstwą bułkę namocz w mleku. Cebulę pokrój w drobną kostkę.
Do miski przełóż mięso mielone, dodaj surowe jajko, odciśniętą bułkę i pokrojoną cebulę. Składniki dopraw solą i pieprzem. Mięsną masę wyrób dłońmi.
Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Uformuj równej wielkości kotlety i rozłóż je na blaszce (prace możesz sobie ułatwić korzystając z foremki).
Przygotuj składniki farszu. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na maśle. Jajka ugotuj na twardo (przez około 10 minut od momentu zagotowania wody). Ugotowane jajka wystudź, pokrój w kostkę i wymieszaj z majonezem. Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Ser żółty zetrzyj na tarce.
Na kotlety rozłóż kolejno: podsmażoną cebulę, jajka z majonezem, ziemniaki i ser żółty.
Kotlety mielone wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz przez około 45 minut.
Kotlety mielone na wypasie serwuj solo, w towarzystwie ulubionych sosów lub jak tradycyjne kotlety mielone z ziemniakami i surówką.