Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zabielana pomidorowa"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22502
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 126
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22502
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 126
Składniki
Porcję rosołową zalej 1,5 litra wody, zagotuj, odszumuj. Oczyszczoną włoszczyznę pokrój. Wrzuć dwa ziarna ziela i liść laurowy. Gotuj z dodatkiem soli ok. 30 min.
Cebulę oczyść, poszatkuj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Pomidory sparz, obierz ze skórki. Miąższ pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki masła.
Wrzuć cebulę z czosnkiem, przesmaż. Dodaj pomidory. Duś 5 minut. Dodaj do wywaru na zupę, ogrzewaj jeszcze 10 minut. Dolej koncentrat pomidorowy, zagotuj.
W osobnym naczyniu ugotuj makaron, odcedź, rozłóż na talerze. Zupę połącz ze śmietaną. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Rozlej na talerze, posyp posiekaną natką.
porcji, czas ok. 60 min; porcja – 270 kcal, cena 1,80 zł.
Masz ochotę na błyskawiczną zupę pomidorową, która smakuje jak domowa? Wykorzystaj... sok pomidorowy z kartonu. Połącz go z bulionem (lub rosołem, który pozostał ci z poprzedniego dnia), a potem dopraw tak, jak lubisz. Pyszną pomidorową podawaj z makaronem, ryżem lub grzankami.
. Klasyczną zupę pomidorową ugotujesz na mięsie wołowym.Źródło: Świat kobiety