Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1069
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 58
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 139
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1069
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 58
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 139
Składniki
mięso, cebulę, natkę, jajko, bułkę tartą, ostrą paprykę, sól i pieprz mieszam. Formuję małe klopsiki. Układam je w naczyniu żaroodpornym, posypuję lekko ostrą papryką. Podlewam odrobiną wody. Zapiekam pod przykryciem 30 minut w 180 st. C, odkrywam i zapiekam jeszcze 10 minut.
Ryż gotuję na sypko. Paprykę i cebulę kroję w kostkę, podsmażam na oleju. Wsypuję ryż, mieszając, podgrzewam, doprawiam. Podaję do klopsików polanych np. sosem śmietanowym lub doprawionym jogurtem.