Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syte, niby ziemniaczane ale z wkładem.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1589
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 74
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 385
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 108
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1589
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 74
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 385
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 108
Składniki
Ziemniaki ugotować, przepuścić przez maszynkę, zmieszać z jajkiem, mąką, dodać sól i pieprz - zagnieść ciasto i podzielić na 8 części.
Pokrojony w kostkę boczek i cebulę podsmażyć, dodać mięso mielone i przyprawić. Przecier połączyć ze śmietaną.
Rozwałkować ciasto, smarować sosem, położyć farsz mięsny, składać w koperty /dobrze skleić/. włożyć do wysmarowanej formy. Zapiekać ok 1 godziny. SMACZNEGO.