Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka łososiowa"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Składniki
Mąkę przesiej z solą. Dodaj posiekane masło, połącz . Dodaj wodę, zagnieć ciasto, uformuj prostokąt. Wyłóż na blat, rozwałkuj. 1/3 część ciasta zawiń pod spód, drugą 1/3 na wierzch. Obróć ciasto, rozwałkuj, złóż jak wcześniej. Powtórz wszystko kilka razy, zawiń ciasto w folię, schładzaj godzinę.
Rozmroź brukselkę. Formę wysmaruj masłem, wyłóż rozwałkowanym ciastem. Ser zetrzyj na tarce. 15 dag łososia pokrój na małe kawałki. Do miski wbij jajka, roztrzep widelcem, wlej śmietanę, dodaj ser żółty, łososia i brukselkę. Wymieszaj. Masę wylej na ciasto, piecz w 200°C przez 45 minut. Udekoruj łososiem i koperkiem.
CZAS: około 60 minutŹródło: Dobry Tydzień