Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka rybna po staropolsku"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4649
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 868
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4649
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 868
Składniki
Rybę pokrój na kawałki. Obie cebule obierz.
W garnku zagotuj wodę, wrzuć kilka ziaren pieprzu, szczyptę soli całą cebulę. Włóż rybę i gotuj 20 minut. Wyjmij. Kiedy ostygnie, usuń ości.
Kapustę dro bniutko pokrój. Zalej niewielką ilością wody i duś kilka minut. Odciśnij z wody. Na łyżce masła zeszklij cebulę, na drugiej zrumień bułkę tartą.
W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym ułóż kapustę, polej cebulką. Połóż kawałki ryby i polej masłem z bułką tartą. Zapiekaj 20 minut w 170°C.
Czas: 60 min. 1 porcja = 280 kcalŹródło: Kurier TV