Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne, smaczne i mało kaloryczne danie na obiad lub kolację.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Soczewicę namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować w lekko osolonej wodzie. Rozmrożony filet z dorsza, pokroić na kawałki i ugotować na parze. Wcześniej należy go skropić sokiem z cytryny i oprószyć przyprawą do ryb. Na dno podłużnej foremki wyłożyć odsączoną soczewicę. Na nią cząstki dorsza. Następnie dodać pokrojone i uduszone z przyprawami warzywa. Dusić na małej ilości oleju. Na wierzch pomidory z puszki posypane bazylią, oregano i papryką. Zapiekać około 30 minut. Podawać ciepłe.