Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis warto wypróbować.
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 58
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 94
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3709
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 34
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 145
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 58
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 94
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3709
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 34
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 145
Składniki
Wykonanie: Cebulę obrać, posiekać i przysmażyć na maśle, dodać pokrojone pieczarki, przyprawić do smaku i smażyć do miękkości pieczarek. Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki i obgotować przez 5 minut i odcedzić. W między czasie z mąki i tłuszczu zrobić zasmażkę, rozprowadzić rosołem i zagotować. Żaroodporne naczynie posmarować tłuszczem, ułożyć warstwę ziemniaków na nich kaszankę, następnie pieczarki i przykryć ziemniakami. Zapiekankę zalać wcześniej przygotowaną zasmażką. Zapiec w piekarniku pod przykryciem przez pół godziny w temperaturze 170-180 stopni.