Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka z pulpetami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, bułką tartą, musztardą, jedną posiekaną i podsmażoną cebulą oraz solą i pieprzem. Uformuj małe pulpeciki i obsmaż w garnku na rozgrzanym oleju. Gdy się zrumienią, zalej wodą i gotuj pod przykryciem około 15 minut.
Ugotuj fasolę i bób. Pokrój cebulę w krążki i podsmaż ją na patelni. Do pulpetów dodaj śmietanę, koperek, sól, pieprz, dwa rozgniecione ząbki czosnku oraz ugotowaną fasolę i wyłuskany bób. Ozdób cebulą i świeżym koperkiem. Podawaj z ziemniakami lub z grzankami z żółtym serem.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień