Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, tanie, w samy raz na wieczór a i dzieciaki nie gardzą:)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
- cebule pokroić w kostkę, czosnek wycisnąć przez urządzenie do tego służące lub zetrzeć na tarce na najmniejszych oczkach - na 1 łyżce masła podsmażyć cebule i czosnek wraz z dużą ilością wegety - makaron ugotować, po ugotowaniu wymieszać go w misce z cebulą i czosnkiem - szpinak podsmażyć na patelni na 1 łyżce masła na papkę w celu rozmrożenia - po usmażeniu-rozmrożeniu szpinaku połączyć go z makaronem, doprawić solą, pieprzem, słodką papryką i oregano (troszkę) - wszystko wymieszać - wysmarować 1 łyżką masła naczynie żaroodporne - całość wyłożyć na naczynie - na wierzch nałożyć dość szczelnie plastry żółtego sera - na ser posypać solą, pieprzem, słodką papryką i oregano.
Piec w 180 stopniach ok 25 minut. Polecam do tego bagietki z masłem czosnkowym:)