Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zawijasek serowo-szpinakowy"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1585
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1585
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodać żółtka i mąkę. Na dobrze rozgrzanym tłuszczu usmażyć na patelni cztery omlety.
Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony w listki czosnek, przyprawić, dodać szpinak, śmietanę, odparować, schłodzić.
Każdy z omletów posmarować twarogiem utartym z solą i masą szpinakową, zrolować. Roladę pokroić w grubsze plastry. Tak przygotowane zawijaski podawać na zimno albo na ciepło pod pierzynką z żółtego sera.
<strong>: ok. 35 minut</strong>
Szpinak nabierze wyjątkowego smaku, jeśli podczas duszenia dodasz do niego łyżeczkę, dwie sera pleśniowego typu Lazur.Źródło: Twoje Imperium