Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zawijasy z boczkiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój na kawałki. Gotuj je przez 20 minut w lekko posolonej wodzie. Natkę opłucz, osusz, poodrywaj listki. Rozłóż je na paluszkach rybnych. Następnie każdy kawałek ryby owiń plasterkiem boczku.
Orzeszki piniowe zrumień na patelni bez tłuszczu. Przełóż na talerzyk. Na tej samej patelni rozgrzej olej. Włóż paluszki rybne w boczku. Smaż po 3–4 minuty z każdej strony. Ziemniaki odcedź. Utrzyj na gładko z masłem i mlekiem. Piure ziemniaczane przypraw do smaku solą oraz gałką muszkatołową.
Zawijasy w boczku ułóż na talerzach. Obok połóż porcje piure. Polej je pesto, a następnie posyp orzeszkami piniowymi. Gotowe danie udekoruj listkami bazylii.
Zawijasy podawaj z sałatką z pomidorów. ok. 35 min, 1 porcja zawiera ok. 600 kcal, ok. 3,70 zł za porcję.Źródło: Tina