Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny domowy obiad
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 420
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12142
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 81
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 420
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12142
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 81
Składniki
Żeberka opłucz i osusz ręcznikiem papierowym, posyp solą, pieprzem, papryką i przyprawą, odstaw na 10 minut.
Na patelni rozgrzej olej i obsmaż żeberka z każdej strony, dodaj pokrojone cebule i czosnek, chwilę podsmaż i przełóż wszystko do garnka, zalej wodą, dodaj liścia, ziele i pieprz w ziarnkach i duś pod przykryciem około godziny.
Mąkę wymieszaj ze śmietaną i dodaj do żeberek, zagotuj. W razie potrzeby dopraw do smaku solą i pieprzem.Żeberka podaj z ugotowanymi ziemniakami i ulubioną surówką.