Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zobaczyliśmy je, to od razu wiedzieliśmy czego chcemy na obiad. Obgryzania z kości <3 Pycha!, więc łapcie przepis i szykujcie.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 291
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 291
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Składniki
Żeberka dzielimy po dwie kości. Sól, pieprz, mieloną gorczycę, miód, paprykę, cynamon, pokruszone liście laurowe, ketchup, musztardę, posiekaną cebulę, ocet, wodę, zagotowujemy, studzimy. Do miski przekładamy mięso, zalewamy przygotowaną marynatą. Dokładnie łączymy ze sobą. Całość pieczemy w naczyniu żaroodpornym w 180°C przez 40 minut, co jakiś czas polewając marynatą.