Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa w wykonaniu i smaczna potrawa.Przy niewielkiej rozmaitości skladnikow różnorodność smaków.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Składniki
Żeberka dzielimy na mniejsze porcje, przyprawiamy i obsmażamy.W garnku żaroodpornym układamy warstwę kapusty kiszonej /jeżeli bardzo kwaśna to przepłukać/ kapustę posypujemy przyprawą do bigosu i kładziemy następną warstwę żeberek na to kapustę aż do wyczerpania skladników ,za każdym razem posypujemy kapustę przyprawą do bigosu.Ostatnia warstwa to przyprawiona kapusta Na wierzchu układamy pokrojone w ćwiartki i obtoczone suto w majeranku jabłka nie obierane ale bez gniazd nasiennych.Jabłek jak najwięcej bo są pyszne!Garnek przykrywamy i wstawiamy do piekarnika 180 stoni na ok.2,5 godziny .Długo ale się opłaca:) Oczywiście potrawę można zrobić z mniejszej ilości składników.Zyczę smacznego i zachęcam do wyprobowania przepisu.