Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka to ulubione danie obiadowe w mojej rodzinie. Gorąco polecam do wypróbowania i zapewniam, że Panowie będą zachwyceni.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1586
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1586
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Żeberka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pociąć na mniejsze kawałki. Przełożyć do mocnego woreczka foliowego. Składniki marynaty dokładnie wymieszać, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i wlać do woreczka z żeberkami. Kilka razy porządnie wstrząsnąć by składniki marynaty dokładnie oblepiły mięso. Woreczek zawiązać i odstawić do lodówki na całą noc.
Następnego dnia żeberka wyjąć ale marynatę odstawić (będzie nam potrzebna). Zrumienić na mocno rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z tłuszczem , wlać odstawioną marynatę. Wlać szklankę bulionu i dodatkowe 4 ząbki czosnku. Piec około 1,5 godziny pod przykryciem w temperaturze 180 stopni. Od czasu do czasu polewać żeberka wytworzonym sosem.