Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Żeberka z dżemem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Naczynie żaroodporne nasmaruj olejem. Ułóż w nim umyte żeberka. Wstaw na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 190°C.
W tym czasie wymieszaj łyżkę dżemu pomarańczowego z ketchupem (najlepiej ostrym). Dodaj posiekaną natkę pietruszki, startą skórkę z pomarańczy i dolej sok. Całe pomarańcze przelej wrzątkiem i razem ze skórką pokrój na mniejsze cząstki.
Nasmaruj podpieczone żeberka przygotowaną mieszanką. Ułóż między nimi pomidorki koktajlowe, obrany z łupin czosnek oraz pokrojone owoce.
Ponownie włóż mięso do piekarnika na około 20 minut. Podawaj na sałacie.Źródło: Super TV