Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziemniaczki z boczkiem"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 295
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 145
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 295
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 145
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Na każdym zrób poprzeczne nacięcia tak, aby nie przeciąć bulwy.
Ułóż je na blasze posmarowanej olejem. Ziemniaki skrop olejem, oprósz solą oraz ziołami. Piecz 60 min w temp. 180°C. W trakcie pieczenia nakryj je folią, aby się zbytnio nie przypiekły.
Po 45 minutach w nacięcia włóż paseczki boczku. Po 10 minutach połóż jeszcze kawałeczek sera. Piecz, aż się stopi.
Czas przygotowania: 80 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 1,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie