Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziemniaki z twarogiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Ziemniaki dobrze wyszoruj szczoteczką. Zalej wodą i ugotuj w mundurkach.
Kiedy ostygną, obierz, przekrój na pół. Z połówek ziemniaczanych wydrąż trochę miąższu.
Kiedy ziemniaki się gotują, przygotuj farsz twarogowy. Wymieszaj twaróg z jogurtem, posiekanym koperkiem, przypraw solą, pieprzem, czosnkiem. Farszem nadziej ziemniaki.
Każdą połówkę oprósz bułką tartą i obsmaż na maśle. Talerz wyłóż liśćmi sałaty, ułóż na nim ziemniaki. Są tak sycące, że starczą za cały posiłek. Można podać z barszczem lub bulionem.
Porcje 5. 70 min. Cena 1,40 zł. Kalorie 210 kcal.
<strong>Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa</strong>Źródło: Takie jest życie