Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 204
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 204
Składniki
Przecięte wzdłuż na pół, oczyszczone ze szczeciny i umyte nóżki, umyte mięso i przyprawy zalewamy zimną wodą i gotujemy na małym ogniu tak długo, aż wieprzowina będzie miękka, a mięso nóżek będzie odchodzić od kości. Na 30 minut przed końcem gotowania dodajemy umyte, obrane warzywa i sól do smaku.
Mięso nóżek oddzielamy od kości i kroimy w kosteczkę. Podobnie kroimy wieprzowinę i jarzyny. Wywar doprawiamy roztartym czosnkiem i, jeśli trzeba, solą oraz pieprzem czarnym mielonym. Przecedzamy przez sito wyłożone ściereczką.
Dodajemy mięso, warzywa, groszek zielony, siekaną natkę. Mieszamy i wylewamy do formy. Wkładamy do lodówki, by galareta zastygła. Podajemy z sokiem z cytryny, octem, ćwikłą, sosem chrzanowym.
<strong>Czas przygotowania 200 minut. Cena jednej porcji około 5,50 zł.</strong>Źródło: Rewia