Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zrazy angielskie Wincentyny Zawadzkiej"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 14
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 415
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 14
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 415
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Składniki
Mięso wybić mocno tłuczkiem, włoszczyznę starannie umyć i obrać.
Mięso i jarzyny ułożyć ciasno w niewielkim garnku, posolić, zalać niewielką ilością wody, tak by je ledwo przykryła.
Gotować do miękkości, uważając jednak, by mięsa nie rozgotować.
Cebulę obrać, pokroić w piórka.
Śmietanę, masło i cebulę gotować bez przykrycia na małym ogniu – mieszając, by sos się nie przypalił – aż cebula się rozgotuje, a sos zgęstnieje.
Mięso pokroić w szerokie zrazy, ułożyć rzędem na żaroodpornym półmisku, przesypując pieprzem i imbirem i podlewając sosem.
Całość zapiec krótko w piekarniku.Źródło: Życie na Gorąco Retro