Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zrazy wieprzowe z pieczarkami"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 450
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13153
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 101
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 450
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13153
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 101
Składniki
Farsz: posiekaj pieczarki oraz cebulę. Rozgrzej trochę masła i uduś razem oba . Wsyp posiekany koperek, wymieszaj, przypraw solą oraz pieprzem. Wbij jajko i podgrzewaj, aż farsz zgęstnieje. Ostudź.
Mięso pokrój na 4 płaty. Rozbij, aby nie uszkodzić mięsa. Na każdym płacie połóż plasterek boczku oraz trochę farszu. Zwiń w rulon, zawiąż ciasno bawełnianą nitką lub zepnij wykałaczkami.
Obsmaż zrazy na maśle, przełóż do rondla. Wlej masło, dodaj pieczarki oraz związany koperek. Wlej wino i duś, aż mięso będzie miękkie. Wyjmij koperek. Podaj zrazy z kaszą gryczaną oraz sałatką.
<strong>Bogumiła Rybkowska z Nowej Wsi</strong>Źródło: Takie jest życie