Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrazy z karkówki z kapustą kiszoną i boczkiem
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Składniki
Karkówkę rozbić , dprawić solą oraz pieprzem i odstawić do lodówki na minimum godzinę. Na suchej patelni podsmażyć pokrojony w kosteczkę boczek. Do zarumienionego bczku dodać pokrojone drobno cebulę oraz kapustę kiszoną. Całość smażymy do momentu, aż kapusta zacznię się rumienić. Na koniec doprawić pieprzem i odstawić do przestudzenia. Plastry karkówki posmarować musztardą i nałożyć farsz. Zwinąć ciasno w roladki i obtoczyć w mące. Roladki obsmażyć na mocno złoty kolor na oleju lub smalcu z każdej strony. Zalać wodą lub bulionem do połowy wysokości mięsa, dodać liść laurowy, ziele angielski oraz sos sojowy. Całość dusimy pod przykryciem około godziny. W trakcie duszenia obracać roladki co pewien czas na drugą stroną. Gdy roladki będą miękkie sos można dodatkowo zagęścić niewielką ilością mąki. W razie konieczności sos doprawić i posypać koperkiem. Podawać z ulunionymi dodatkami. Smacznego!