Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupa idealna - jak dla mnie .... to bez białej kiełbasy
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Kiełbaskę, cebule i boczek pokroić w maleńką kostkę i podsmażyć na "sucho" na małym ogniu w garnku , w którym będziemy gotowac potem zupę. Nadmiar wytopionego tłuszczu można odlać.
Zawartość gara zalać 2 litrami wody, dodać przyprawy i czosnek oraz drobno pokrojone w kostkę ziemniaki - gotować ok.15 min.
Do gotującej się zawartości gara wlać zakwas ( wraz z masą mączną - będzie na gęsto :)) , dodać chrzan i gotować ok. 5 min czasem mieszając.