Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychota !!!!!!! a jaki smak mhm przypomina mi smak "dzieciństwa"
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 94
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 163
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 94
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 163
Składniki
Tłuszcz rozpuścić i ostudzić Jaja roztrzepać z mlekiem i amoniakiem, wsypać mąkę i cukier, dodać tłuszcz i dokładnie wymieszać. Nakładać na natłuszczoną blaszkę po ok. 6 szt. Na jedno ciastko przypada ok. 2 łyżek masy. Robić ciastka w dużych odstępach bo mocno się rozrastają. Piec w nagrzanym piekarniku aż się zrumienią. Lekko wystudzone polukrować po płaskiej stronie.
- przepis znaleziony po wspominkach - a pamiętasz amerykanki ????