Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Aromatyczne pączki na budyniu"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 522
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 271
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 522
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 271
Składniki
75 min • Porcja 420 kcal • Koszt porcji ok. 50 gr • Przepis na ok. 30 sztuk
Margarynę kroję na kawałki, wrzucam do miski i zalewam gorącym budyniem, ugotowanym na 2 szkl. wody. Gdy przestygnie, dodaję rozkruszone drożdże, mąkę, ubite z cukrem żółtka i całe jajka. Wyrabiam ciasto (powinno odchodzić od ręki). Odstawiam do wyrośnięcia.
Następnie ciasto wałkuję na gr. ok. 1 cm i wykrawam kółka o śr. 10-11 cm. Na środek każdego kładę łyżeczkę marmolady i zlepiam ciasto, formując kulki. Odstawiam do wyrośnięcia.
Pączki smażę na złoto na gorącym oleju w sze rokim rondlu. Posypuję cuk- rem pudrem lub je lukruję.Źródło: Kobieta i życie