Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Aromatyczny kołacz"
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 68
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 799
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 68
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 799
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 180°C. Okrągłą formę na ciasto wysmaruj masłem i obsyp wiórkami kokosowymi. Suche wymieszaj ze sobą w misce. Zrób dołek i dodaj jajka, skórkę i sok z cytryny oraz masło.
Ucieraj wszystko mikserem na wolnych obrotach, stopniowo wlewając mleko. Ciasto wlej do formy i wyrównaj jego wierzch. Piecz 45 minut.
Poczekaj, aż ostygnie, wyjmij z formy i przed podaniem posyp cukrem pudrem. Możesz dodatkowo ozdobić jego wierzch owocami.Źródło: TV14