Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe, słodkie cudeńka z czekoladą, swoim smakiem poprawią humor nawet największemu marudzie.
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 22
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 61
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 18
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 302
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 22
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 61
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 18
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 302
Składniki
Zaczynamy od oddzielenia białek od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę Masło oraz oba rodzaje cukrów ucieramy w misce na puszystą masę. Następnie dodajemy do niej po jednym żółtku, powoli wszystko mieszając. W osobnej misce mieszamy oba rodzaje mąki z proszkiem do pieczenia.
Do masy jajecznej stopniowo dodajemy mąkę, a na samym końcu sięgamy po ubitą wcześniej pianę. Wsypujemy płatki czekoladowe (zostawiamy ok. łyżeczkę płatków do dekoracji). Mieszamy dokładnie wszystkie składniki (możemy użyć łyżki drewnianej lub miksera na najniższych obrotach).
Rozgrzewamy piekarnik ustawiając temperaturę 170 stopni C. Na blaszce ustawiamy foremki. Napełniamy je do połowy ciastem, na wierzch każdej babeczki sypiemy troszkę płatków czekoladowych. Blaszkę z foremkami wkładamy do rozgrzanego piekarnika na ok. 20 minut. Babeczki są upieczone, gdy lekko popękają. Smacznego!