Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super deser naszych wschodnich sąsiadów. Przepis sprawdzony, babka jest przepyszna.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 31
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 287
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1245
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 31
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 287
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1245
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Składniki
Wykonanie: Masło przełożyć do miski, dodać cukier, jedno żółtko i utrzeć na białą masę.
Po czym oddawać po jednym żółtku i po łyżce mąki cały czas ucierając. Następnie wymieszać ze sztywno ubitą pianą z białek i posiekanymi orzechami.
Przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 170 stopni przez 30 minut.