Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotna i bardzo smaczna.Tradycyjna babka świąteczna prosta i łatwa w przygotowaniu
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 559
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 69
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 52
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 559
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 69
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 52
Składniki
Jaka ubij z cukrami dodaj olej ,kefir oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia dokładnie wymieszaj.Ciasto podziel na pół do jednej dodaj 2 łyżeczki kakao a do drugiej 2 łyżeczki mąki.Forme na babkę wysmaruj masłem i posyp bułka tarta ciasto wlej do formy raz jasne raz ciemne.Piec okolo45 minut w temperaturze 180 st.