Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta zbliżają się wielkimi krokami. Być może, będziecie szukać przepisów na różnego rodzaju babki i babeczki. Dlatego ja, już w przedświątecznym klimacie upiekłam i wystroiłam babkę.
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 87
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 171
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 70
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 71
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 87
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 171
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 70
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 71
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Wlać śmietankę i jeszcze chwilę ubijać. Następnie wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i budyń w proszku. Zmiksować. Na koniec dodać płatki czekoladowe i wymieszać łyżką. Jeśli nie macie płatków czekoladowych, to wystarczy drobno pokroić czekoladę. Tak przygotowane ciasto przełożyć do formy na babkę, wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą.
Formę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 50-60 minut. Do suchego patyczka. Wystudzoną babkę udekorować lukrem, lub polewą.