Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Składniki
Masę z proszkiem przesiać na stolnicę, posiekać z masłem, dodac cukier i jajka. Ciasto wyrobic. podzielić na dwie części, rozwałkować i upiec dwa placki. Jeden <jeszcze ciepły> rozkruszyć w misce, dodać kakao, rozdrobnione bakalie, rum, szklanę mleka i utrzeć na jednolitą mase. Drugi placek posmarować najpierw dżemem, a następnie przygotowaną masą. Gotową bajaderke oblać lukrem i udekorować bakaliami.