Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bakłażan na ostro"
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 405
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 876
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5159
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 405
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 876
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5159
Składniki
Bakłażana pokrój na grube plastry grubości ok. 1,5 cm. Posól, odstaw na 10 minut, żeby wraz z sokiem pozbyć się goryczki. Osusz papierowym ręcznikiem.
Natrzyj pieprzem, startym czosnkiem, oregano i papryczką chili. Posmaruj oliwą i ułóż na grillu. Grilluj, aż bakłażan lekko zbrązowieje. Przewróć na drugą stronę, grilluj kilka minut, połóż plasterki pomidora (po jednym na plaster bakłażana).
Można też dodać paprykę pokrojoną w paseczki, a grillowane warzywa posypać listkami bazylii.Źródło: Show