Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bananowe muffiny"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3741
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 811
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3741
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 811
Składniki
Do rondelka włóż masło lub margarynę. Roztop i wystudź. Banany pokrój w małą kostkę lub rozgnieć widelcem. Czekoladę oraz orzechy drobno posiekaj. W jednej misce wymieszaj przesianą mąkę z solą, proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną, cukrem oraz cukrem wanilinowym.
Do drugiej miski dodaj rozmącone jajko, mleko oraz wystudzone masło lub margarynę. Wymieszaj trzepaczką lub mikserem. Mokre dodaj do suchych. Wymieszaj tak, aby tylko się połączyły. Na koniec dodaj rozdrobnione banany, posiekaną czekoladę oraz orzechy i jeszcze raz delikatnie wymieszaj.
Foremki na muffiny posmaruj masłem i wysyp bułką tartą lub wyłóż papilotkami. Foremki napełnij ciastem do 3 wysokości.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C ok. 25 min, do tzw. suchego patyczka. Gdy lekko wystygną, wyjmij z foremek i wystudź na kratce.
40 minut. Sztuka: 240 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie