Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre np. na urodziny dla dzieci.;)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Obrane orzechy posypujemy na końcu gdy już deser będzie gotowy.
W dużej, ciężkiej patelni, na średnim ogniu stopić masło. Dodać cukier i gotować, mieszając, aż cukier się stopi i będzie jasnobrązowy. Mieszając, powoli dodać śmietanę (mieszanina będzie bulgotać). Gotować przez 1 minutę, a następnie zmniejszyć ogień. Dodać banany i podgrzewać przez 2 minuty by dobrze przeszły ciepłem. Podawać na gorąco.Smacznego.