Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Barszcz na zakwasie"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 554
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 54
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 31
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 554
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 54
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 31
Składniki
Buraki obierz, umyj. Duże okazy pokrój na kawałki i zalej wodą, aby je zakrywała. Gotuj na małym ogniu około 40 minut.
Kiedy buraki są już prawie miękkie, wlej zakwas buraczany i mocno podgrzej, ale już nie gotuj. Przypraw. Jeśli lubisz bardziej kwaśny smak, przypraw octem winnym. Wlej olej.Źródło: Dobry Tydzień