Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Barszcz z pieczonych buraków"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 484
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 65
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 484
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 65
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Przepis przysłała Sandra Siebert z Lubonia.
Buraki wyszoruj, każdy owiń folią aluminiową. Piecz godzinę w 180°C. Ostudź, obierz, pokrój w kostkę. Grzyby namocz, ugotuj, posiekaj (wywar zachowaj). Cebulę opiecz nad ogniem.
Wywar grzybowy i bulion wymieszaj. Dodaj buraki, cebulę i przyprawy. Gotuj na małym ogniu, aż barszcz nabierze intensywnej barwy. Dodaj całe ząbki czosnku i ocet. Przypraw solą i cukrem.
Przed podaniem barszcz odcedź, podgrzej, ale nie gotuj, bo straci kolor.Źródło: Chwila dla Ciebie