Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Barszcz z uszkami"
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 36
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 97
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4779
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 36
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 97
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4779
Składniki
Grzyby namoczyć i ugotować w tej samej wodzie. Odcedzić (zachować wywar), ostudzić, posiekać. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju. Zemleć razem z grzybami, przyprawić.
Zagnieść ciasto z mąki, jajka, wody i soli. Chłodzić godzinę. Rozwałkować, wycinać krążki, na każdy kłaść nadzienie i sklejać uszka. Gotować 2-3 minuty.
Warzywa obrać, zalać wodą, posolić, dodać listki laurowe. Gotować, aż zmiękną. Połączyć wywar buraczany z tym z grzybów. Doprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Podawać z uszkami.
ok. 120 minut
Obrane buraki nie lubią długiego gotowania – czasem gorzknieją. Warto więc pokroić je i dodać do innych warzyw pod koniec gotowania.Źródło: Twoje Imperium