Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bataty faszerowane fetą"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3431
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 795
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3431
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 795
Składniki
Bataty wyszoruj szczoteczką (nie obieraj). Owiń je folią aluminiową i włóż do piekarnika z termoobiegiem rozgrzanego do 200°C. Piecz około 40 minut.
Wyjmij warzywa, lekko przestudź, po czym przekrój je wzdłuż na pół. Środki delikatnie wydrąż łyżką. Postaraj się zostawić około centymetra krawędzi batatów.
Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj razem z tymiankiem i czarnymi oliwkami.
połącz z fetą. Wymieszaj z solą i pieprzem.
Nałóż farsz do wydrążonych batatów. Danie podawaj z grecką sałatką.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 300. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax