Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bezglutenowy czekoladowy deser z kubeczka"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 33
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 33
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Składniki
Do dużego garnka wstaw mniejszy rondelek. Nalej wodę do większego garnka, tak by sięgała do 2/3 rondelka. Włóż do rondelka pokruszoną gorzką czekoladę i masło. Zagotuj wodę. Gotując ją na wolnym ogniu, rozpuść czekoladę z masłem. Jaja z cukrem pudrem zmiksuj na puszystą masę. Połącz czekoladę z masą jajeczną. Foremki do zapiekania wysmaruj masłem i posyp cukrem pudrem. Napełnij foremki masą puddingową. Zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 10 minut. Serwuj puddingi wciąż ciepłe.
Czas przygotowania: 15 minut.Źródło: TV14