Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Składniki
Serki utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.Ubić kremówkę,połączyć z serkiem.Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości przegotowanej gorącej wody.Ostudzoną wlać do masy i wymieszać.Dodać rodzynki(zalane wcześniej wrzątkiem i osączone)oraz kawałki ananasa (kilka zostawić do dekoracji).Tortownice napełnić masą i wstawić na godzinę do lodówki.Galaretkę ananasową przyrządzić według przepisu na opakowaniu i odstawić,by ostygła.Wyjąć tortownice z lodówki,na wierzchu masy serowej ułożyć pozostałe owoce i zalać krzepnącą galaretką.Schłodzić w lodówce.