Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bigos z grzybami po cygańsku"
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3233
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2851
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 105
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 36
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3233
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2851
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 105
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 36
Składniki
Kapustę płuczę, przekładam do garnka i gotuję w osolonej wodzie do miękkości. Grzyby rozmrażam, kroję w kosteczkę i smażę 5 min na maśle.Cebule obieram, razem z kiełbasą kroję w kostkę. Do grzybów dodaję cebulę, smażę ok. 3 min. Kiełbasę smażę na oleju.
Ugotowaną kapustę dobrze odciskam z wody, kroję na mniejsze kawałki. Dodaję podsmażone , podlewam szklanką wody, duszę 30 min. Pod koniec dodaję koncentrat, cukier, paprykę, ocet oraz sól i pieprz do smaku. Bigos najlepiej smakuje następnego dnia.Źródło: Tina