Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bigos z mięsem karkówki i bakaliami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 13
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 13
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Składniki
Karkówkę umyj, zalej wodą, dodaj ziele angielskie i liście laurowe, oprósz solą. Ugotuj. Wyjmij z wywaru, ostudź, pokrój w kostkę. Wywar przecedź.
Boczek pokrój w kostkę, podsmaż na patelni. Dodaj pokrojoną w piórka cebulę, zeszklij. Wsyp rodzynki, żurawinę, pokrojone śliwki i morele. Smaż 10 minut. Posyp bazylią, przypraw do smaku solą i pieprzem.
Kapustę odciśnij, włóż do wywaru z gotowania karkówki. Dodaj startą marchewkę, boczek z owocami i karkówkę. Gotuj, aż kapusta zmięknie. Przypraw.
<strong>Przepis przysłała Irena Pancerz z Wielkiej Wsi</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie