Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Błyskawiczna brukselka z boczkiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Brukselki umyj, większe przekrój na pół. Szalotkę posiekaj, podsmaż na 2 łyżkach oliwy na rozgrzanej patelni. Dorzuć pokrojony w kostkę boczek. Dodaj brukselki, posól, popieprz, dodaj kolendrę. Smaż kilka minut, aż brukselka się ładnie zrumieni, przykryj i duś ok. 5 minut. Przed podaniem skrop brukselkę oliwą i posyp żurawiną.
• 10 minut • dla 4 osób • cena ok. 10 złŹródło: Show