Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Brownie z orzechami"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20230
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 133
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2054
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 723
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20230
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 133
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2054
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 723
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 160 st. C. Rozpuść masło i czekoladę w kąpieli wodnej. Zdejmij z ognia, wsyp cukier. Cały czas miksując, dodawaj stopniowo jajka, a następnie mąkę, kakao, cynamon oraz proszek do pieczenia.
Posiekaj papryczkę chilli (usuń pestki). Orzechy laskowe grubo posiekaj i podpraż na suchej patelni. Wymieszaj wszystkie posypki.
Wylej połowę ciasta do natłuszczonej i wyłożonej papierem do pieczenia formy (długość boku 22 cm). Posyp połową posypki. Wyłóż resztę ciasta. Na wierzch wysyp resztę orzechowej dekoracji.
Piecz 45-50 minut. Następnie wyjmij do ostygnięcia. W pojemniku z dostępem powietrza wytrzyma nawet pięć dni.
Czas 70 min, 16 porcji, 2 zł porcja, 270 kcal.Źródło: Olivia