Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Brzoskwiniowe muffiny"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
W misce wymieszaj brązowy cukier, 4 dag miękkiego masła, 6 dag mąki i łyżkę cynamonu. Zagnieć szybko kruszonkę.
Brzoskwinie opłucz pod bieżącą wodą, osusz, przekrój na połówki i usuń pestki. Jeśli używasz brzoskwiń z kompotu lub z puszki, musisz je odcedzić. Na koniec owoce pokrój na nieduże kawałki.
Pozostałe masło utrzyj z cukrem kryształem. Dodaj całe jajka oraz jogurt naturalny, wymieszaj. Resztę mąki przesiej z proszkiem do pieczenia oraz drugą łyżką cynamonu, dodaj do masy. Wlej mleko, zmiksuj. Dodaj brzoskwinie (kilka odłóż do dekoracji).
Całość wymieszaj, rozłóż do foremek na muffinki. Posyp kruszonką. Piecz około 20 minut w temperaturze 190 st.
Przestudź. Przygotuj lukier wg przepisu, polej muffinki, ozdób odłożonymi brzoskwiniami.
czas ok. 40 min; porcja – 330 kcal, cena 1,30 złŹródło: Świat kobiety