Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Brzoskwiniowe rożki"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 13
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 13
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Składniki
Masło utrzyj z cukrami, dodaj marcepan, żółtko, szczyptę soli i wymieszaj. Dodaj połowę mąki i zagnieć, dodaj resztę mąki i wyrób gładkie ciasto. W folii spożywczej włóż je na godzinę do lodówki.
Brzoskwinie obierz i pokrój w paski. Ciasto potnij na 30 części, rozwałkuj na koła (ok. 8 cm), ułóż na blasze do pieczenia i wstaw na 15 min do lodówki.
Połóż łyżeczkę dżemu i brzoskwinię na każdym kole, zlep brzegi. Piecz 25 min w 160oC. Posyp pudrem.
Czas przygotowania: 45 minut (bez chłodzenia). Poziom: średniŹródło: TV14