Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chińskie gołąbki z farszem grzybowym"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4959
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2331
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4959
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2331
Składniki
Grzyby namocz w gorą cej wodzie. Po około pół godzinie, gdy całkiem się rozwiną, posiekaj je na drobne kawałki.
Marchewki obierz, umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę posiekaj w piórka.
Kaszę gryczaną ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Na dużej patelni rozgrzej 2 łyżki masła. Wrzuć grzyby, cebulę i marchew. Dopraw solą i pieprzem. Po chwili smażenia dodaj kaszę i wymieszaj.
Arkusze namocz ostrożnie w wodzie, po czym nałóż na nie po porcji farszu. Zwiń jak gołąbki i podsmaż na złoty kolor.
<strong>Przepis nadesłała: Małgorzata Góralska</strong>Źródło: Kurier TV